V sobotu 13. prosince jsme se účastnili celodenní akce pořádané zpřízněnou hung gar kung fu školou, LAM CHUN FAI KUNG FU SCHOOL z Valašského Meziříčí, jejímž sifu je Pavel Adámek.

Bohatý program započal již v 6 hodin ráno cvičením zdravotního qigongu a poté následovalo cvičení tradičních sestav dle pokročilosti studentů. Po snídani byl na programu první blok semináře, kde se skupiny studentů učili ruční sestavy, zbraňové sestavy i sparringové formy. Naše skupinka se zde učila sestavu kopí proti šavli neboli Cheong tan do doi chaak.
Po společném vydatném obědě, který jsme měli objednaný od paní Lunterové ze Dvora Hradisko, byl na řadě závěrečný výukový blok, kde se naše skupinka dopracovala až k samému konci sestavy kopí proti šavli.

Po krátkém odpočinku se mnozí z meziříčských studentů pustili do příprav tělocvičny a občerstvení na nadcházející večerní slavnost.
Na oslavu též dorazili zástupci kung fu školy Jána Hrankaye ze Slovenska, který cvičí pod bratrem Lam Chun Faie, Lam Chun Singem. Při příležitosti společné předvánoční oslavy se zde tedy sešli tři sifuové stylu hung kar – Luděk Šulda, Pavel Adámek a Ján Hrankay.

Oslavu zahájil slavnostním proslovem a přípitkem sibak Pavel Adámek. Jeho studenti pak předvedli několik exhibičních ukázek tradičních kung fu forem rodiny Lam. Slavnostním momentem bylo též předání vánočních darů Pavlu Adámkovi od jeho žáků na které jsme přispěli i my.
Součástí tohoto večírku byla též prezentace s ochutnávkou čínských čajů puer a v neposlední řadě promítání ukázek z listopadové návštěvy v Hong Kongu, kde se Pavel Adámek se svými žáky účastnil slavnostního křtu nové knihy rodiny Lam „Hung Kuen Training/ Chin Cheung and Fok Fu Kuen Two Man Set“ a z listopadové účasti na mezinárodní hung kuen soutěži „Huang Feihong Cup“ ve Foshanu v Číně, kde žáci Pavla Adámka výborně reprezentovali nejen svou školu, ale též Českou repuliku.

Jelikož jsme kolem 22. hodiny potřebovali vyjed, rozloučili jsme se  a vydali se na dalekou noční cestu domů.